نگهداری و پرورش پوتوس

پوتوس (Pothos) مطمئناً آسانترین گیاه آپارتمانی از لحاظ مراقبت است، حتی اگر فردی باشید که گلدان‌های خود را زیاد آب نمی‌دهد! این گیاه دنباله دار دارای برگهای سبز، به شکل قلب است که گاه با رنگ سفید، زرد یا سبز پررنگ متنوع می‌شود. اگرچه گل پوتوس، نور غیرمستقیم و روشن را دوست دارد، اما می‌تواند در مناطقی که نور آفتاب زیادی دریافت نمی‌کنند و فقط دارای نور فلورسنت هستند، رشد کند. این گیاه عالی برای مکان‌هایی مانند دفاتر کار و اتاق‌های خوابگاه دانشجویی است.

پوتوس‌ها می‌توانند به صورت افقی روی میز رشد کنند و یک دیوار را بگیرند یا از یک سبد آویزان عبور کنند. این گیاه زیبایی، رنگ و مزیت‌هایش را به هر محیطی می‌افزاید. بنابراین گیاه‌های پوتوس می‌توانند برای خانه و یا محل کار شما، بسیار عالی باشند.

نحوه‌ی نگهداری و پرورش پوتوس

کاشت و تکثیر

وقتی برگها از بین می‌روند یا می‌افتند، فرقی نمی‌کند چقدر آنها را آب دهید، احتمالاً ریشه‌ها گلدان را پر کرده‌اند. گیاه را با دقت بلند کرده و بررسی کنید که آیا این مشکل وجود دارد یا نه. هنگامی‌که گیاه به این مرحله رسید، می‌توانید دوباره گلدان بزرگتری را پر از خاک گلدان تازه کنید و بکارید.

پوتوس با برداشت قلمه‌های ساقه و ریشه انداختن آنها در آب یا گلدان‌های خاکی به راحتی تکثیر می‌شود. سعی کنید قلمه‌های ریشه دار شده در آب را در اسرع وقت به گلدان انتقال دهید تا بتوانند تغذیه از مواد مغذی داخل خاک را شروع کنند.

نور و دما

در فضای باز، گیاه های پوتوس می‌توانند در سایه کامل تا سایه جزئی رشد کنند. اما در داخل خانه نور روشن اما غیرمستقیم را ترجیح می‌دهند.

دو نوع پوتوس وجود دارد: پوتوس برگ معمولی و پوتوس برگ ابلق. با اینکه هر دو مقاوم به سایه هستند، ولی نوع ابلق آن، نیاز به نور کمی‌بیشتر برای تشکیل رنگیزه دارد.

گاهی اوقات پوتوس نوع ابلق که دارای لکه‌های سفید است، الگوی برگ خود را از دست می‌دهند و در صورت عدم دریافت نور کافی به برگ‌های سبز کامل باز می‌گردند. انتقال آنها به شرایط روشن تر معمولاً باعث تغییر مجدد تنوع رنگ برگ‌ها می‌شود. برگهای پررنگ به طور ناگهانی به معنای آن است که گیاه در معرض آفتاب زیاد است.

پوتوس باید در دمای بالاتر از ۱۰ درجه سانتی گراد نگهداری شود و عاشق دمای مطلوب مانند دمای اتاق ۱۸ تا ۲۳ درجه سانتی گراد است. این گیاه آپارتمانی رطوبت بالا را دوست دارد، اما تحمل بسیار بالایی دارد و حتی در جایی که رطوبت کم است، می‌تواند رونق بگیرد.

کوددهی

پوتوس ها معمولاً نیاز به مواد مغذی زیادی ندارند، اما از آنجا که در اکثر خاکهای گلدان هیچ ماده مغذی وجود ندارد، یک بار یا دوبار در هر ماه با هر کود متعادل گیاهان می‌توانید آنها را کود بدهید.

آبیاری

پوتوس دوست دارد که خاکش در فواصل بین آبیاری‌ها کاملاً خشک شود و اگر به طور مداوم در خاک مرطوب باقی بماند، ریشه‌های آن پوسیده می‌شوند. لکه‌های سیاه روی برگ‌ها و ریزش ناگهانی برگ‌ها نشان دهنده خاک خیلی مرطوب است. اجازه دهید که گیاه خودش به شما بگوید چه موقع نیاز به آب دارد. وقتی برگ‌های آن شروع به سستی و خمیدگی کرد، به نوشیدن آب خوبی احتیاج دارد. لبه‌ی برگ‌های خشک و قهوه‌ای به معنی این است که این گیاه بیش از حد طولانی خشک نگه داشته شده است.

آفات و مشکلات پوتوس

  • تمام قسمت‌های گیاه پوتوس در صورت خورده شدن سمی‌هستند. اگر سگ یا گربه‌ای در خانه یا حیاط دارید هشیار باشید. سمیت ناشی از بلورهای اگزالات کلسیم است که می‌تواند لب‌ها، دهان و زبان را تحریک کند. اگر حیوان خانگی شما این گیاه را جوید با دامپزشک تماس بگیرید و در صورت خورده شدن توسط کودک یا بزرگسال فوراً به پزشک مراجعه کنید.
  • این گیاه خانگی هیچ گونه حشره یا بیماری جدی ندارد، اما ممکن است اثراتی از حشرات اردی (mealybugs) را در آن پیدا کنید. برای رفع این حشرات می‌توانید از یک تکه پنبه الکلی شده به منظور کشتن آفات استفاده نمائید. بنابراین هر هفته گیاه خود را بررسی کنید.
  • در صورتی که مشاهده کردید برگهای گیاه زیبای آن می‌ریزند و ساقه‌ها خم می‌شوند، احتمال بدهید گیاه تشنه و هوا خشک است، گیاه را فراوان آبیاری کرده و به محل خنک‌تری منتقل کنید. نور کم و یا کمبود مواد غذایی می‌تواند باعث درازای ساقه‌ها و فاصله زیاد بین برگها شود.

منابع:

www.thespruce.com
www.gardenista.com

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید